mandag 12. mars 2012

Noen apper

Da har vi fått oppstarten litt på avstand. Prosjektdeltakerne melder om iherdig iPadbruk i helgen, og det tar vi som en god indikasjon på at Erling traff godt med sitt intro-kurs.

I tillegg til å vise grunnleggende iPad-ferdigheter, ble det vist og eksperimentert en del rundt noen app'er som fungerer som pedagogiske verktøy, og hvor brukeren selv må komme med innholdet. Det er nettopp slike app'er som stimulerer til kreativitet og fortellerglede.

Nevner noen av dem her:
 • Popplet
  Gir mulighet til bl a å lage flippkort og relasjonskort til begrepslæring , sortering og samtale mellom barn og voksne. 
 • Book Creator
  Enkelt og kraftig verktøy for å lage ebøker til lesing på iPaden. Hent inn bilder, enkel tekst og andre elementer og lag egne bøker med barna!
 • Drawing Pad
  Her er det bare fantasien som setter grenser, både for voksen og barn!
 • Puppet Pals
  Glimrende app som lar barna animere ferdige karakterer eller bilder av voksne og barn på iPaden inn og ut av spennende bakgrunner.
  Aktiviteten blir spilt inn, med bevegelser og lyd, og kan spilles tilbake etterpå, enten på iPaden eller på nettet. Vi ser fram til å få se noen spennende snutter ute på barnehagenes sider. 

1 kommentar:

 1. Lykke til, skal bli artig å følge dere. Toontastic er også en artig APP hvor barna kan lage digitalt dukketeater/film. De kan lage bakgrunn og figurer selv eller bruke ferdige i appen.

  Se her:
  http://myrertoppenbarnehage.blogspot.com/2011/07/barna-lager-animasjon-pa-ipad-del-tre.html

  SvarSlett